Selidbe sa kućnim ljubimcima

Svi volimo životinje i uživamo u njihovom društvu. Pokazalo se da su vlasnici pasa i mačaka najsrećniji baš kada su sa svojim ljubimcima, a bolnice u Kanadi dozvoljavaju ljubimcima da posete svoje vlasnike jer pozitivno utiču na njihov oporavak. Pored toga što su sjajni terapeuti, kućni ljubimci su i deo porodice. A to znači da ako se selimo mi, i oni se sele sa nama!

selidbe kucnih ljubimaca

Selidba sa kućnim ljubimcima ne bi trebala da predstavlja problem vlasnicima ukoliko se na vreme pripreme. Podelićemo sa vama nekoliko saveta kako bi smo vam pružili uvid u to kako bi ste trebali da se pripremite za selidbu.

Vodič za selidbu sa kućnim ljubimcem

 

   

   1. Budite smireni i sve radite lagano. Naši ljubimci osete kada smo nervozni i to veoma utiče na njihovo raspoloženje. Ukoliko želite da vaš ljubimac bude miran prilikom selidbe, bitno je da i vi sve radite bez žurbe i nervoze.

   1. Neka vaš ljubimac ima svoju kutiju za stvari. U nju možete spakovati njegove igračke, posude za hranu i vodu. I sve što njemu ustvari pripada. Obeležite sve kutije u kojima se nalaze stvari vašeg ljubimca.

   1. Odvojte dovoljno hrane za vašeg ljubimca kako bi imao da jede dok ne stigne u svoj novi dom.

   1. U svoj lični prtljag spakujte zdravstvenu knjižicu vašeg ljubimca kao i sve lekove koje možda uzima.

   1. Budite sigurni da uz sebe uvek imate povodac kako bi ste mogli da svog ljubimca držite na njemu ukoliko je to potrebno. Tokom selidbe ljubimci su uzbuđeni zbog promene. A ukoliko vam dolaze radnici za selidbe biće još uzbuđeniji što vide nove drugare. Zato je ponekad potrebno da ljubimac bude na povodcu, uz svog gazdu kako bi svi mogli da neometano rade svoj posao.

   1. Ukoliko se selite u inostranstvo postoji nekoliko stvari o kojima treba da povedete računa. Proverite da li je vaš ljubimac primio sve potrebne vakcine za tu određenu zemlju. I obavezno sa vama nosite pasoš vašeg ljubimca.

   1. Kada su u pitanju obimnije selidbe koje traju nekoliko dana, mnogi naši klijenti birali su posebne pansione za ljubimce. To su mesta posebno opremljena da vašem ljubimcu pruže ugođaj kakav zaslužuje. Sa stručnim osobljem koje će brinuti o njemu dok se selidba ne završi.

   1. Ukoliko selite kućicu vašeg psa ili veliki akvarijum, posavetujte se sa stručnim licem oko toga. Neka vas usmere kako je najbolje da se taj objekat prenese. Nekada je najbolja opcija demontaža predmeta, dok je nekada moguće preneti ga u jednom delu.

  selidbe pasa

  Selidbe pasa i drugih ljubimaca

  Selidbe kućnih ljubimaca smo obavljali mnogo puta. Neki od ljubimaca koje smo selili su psi, mačke, papagaji, hrčak, činčila, ukrasni zečevi, morsko prase, kanarinci, gušteri, kornjače, ribe i mnoge druge životinje.

  Kućni ljubimci su tu da vas uvek oraspolože, a mi ćemo ih bezbedno i bez stresiranja preseliti od tačke A do tačke B.

  Pogledajte ostale usluge selidbi —> ovde.

   Pozovite nas na: 066/ 128-128; 011/ 24-66-726

  Selidbe kucnih ljubimaca – image source freepik.com

  Freepik