Zaštita stvari od hladnoće

Tokom ovih hladnih dana većina ljudi ostaje unutra i odlaže svoje obaveze. To i jeste najbezbednija odluka imajući u vidu vremenske (ne)prilike. Međutim, neke stvari su ipak neodložive i za takve situacije treba biti spreman. Tokom našeg dugogodišnjeg iskustva više puta nam se desilo da nas sneg zaista iznenadi. Ugovorimo selidbu sa klijentom, isplaniramo rutu, krenemo i opa! Eto ga sneg! Naučili smo da i na to treba da budemo spremni i da ništa ne smemo da prepustimo slučaju.

Prilikom selidbe u hladnim danima posebno je bitno dobro i toplo se obući. Ruke treba da budu zaštićene od hladnoće ali i dovoljno slobodne da možete da ih nesmetano koristite. Šal i kapa su obavezni i savetujemo slojevitu odeću. Kad ste obezbedili sebe možete obezbediti i nameštaj koji treba prevesti.
U zavisnosti od spoljne temperature i vremenskog trajanja prevoza biramo materijal za zaštitu stvari i nameštaja. Ono što je osnovno prilikom svake selidbe su kartonske kutije za pakovanje i različite folije kao i lepljiva traka. Pored ovih osnovnih materijala savetujemo vam da se opremite starim ćebadima i prekrivačima, kartonima i najlonom. Ukoliko prevoz traje duže budite sigurni da ste kartonske kutije zaštitili od vlage. Nameštaj prvo demontirajte i zatim zaštitite providnom i puc-puc folijom. Posebnu pažnju posvetite kućnim aparatima poput šporeta i veš mašine. Takođe, očistite frižider u potpunosti od leda kako se ne bi desilo da tokom transporta voda iscuri napolje.

Ukoliko vam treba prevoz nekog predmeta posebno osetljivog na toplo ili hladno pročitajte tekst o temperaturno osetljivim pošiljkama.

Zastita stvari od hladnoce