Selidbe po hladnom vremenu

Zimske selidbe

Deda Mraz zasigurno ima najbolji prevoz za hladno vreme!

Zima je jedno od najlepših godišnjih doba. U tim mesecima slavimo najvažniji praznik i dočekujemo novu a ispraćamo staru godinu. Deca su posebno uzbuđena zimi jer napokon mogu da se sankaju i grudvaju, dok ovi stariji gunđaju jer moraju da čiste sneg. No sve su to zimske čarolije.

Početak godine mnogima znači početak novog života, te se puno ljudi odlučuje na selidbu tokom decembra i januara, iako se možda tako ne čini. Selidbe po hladnom vremenu imaju svoje mane i vrline te ćemo ih sada podeliti sa Vama.

   

   • Selidbe po hladnom vremenu mogu biti opasne. Temperatura je u minusu i putevi su zaleđeni i koliko god se putari trudili nekada j prosto nemoguće sve očistiti na vreme. Iz tog razloga veoma je bitno koji prevoz za selidbu birate. Za selidbe po hladnom vremenu mi preporučujemo kombi prevoz. Kombi prevoz je dosta manji i lakši od kamionskog prevoza te je vožnja njime u neku ruku bezbednija.

  • Od bezbednog prevoza bitniji je jedino bezbedan vozač. Tokom selidbi vrlo lako se možete naći u nervnom rastrojstvu jer svašta može poći neplanirano. Selidbe jesu naporne i nema svrhe lagati u vezi toga. Iz toga razloga mi Vam toplo savetujemo da prevoz prepustite profesionalcima. Vozači u našoj agenciji za selidbe imaju višegodišnje iskustvo u prevozu robe i nameštaja, na dužim i kraćim relacijama, u svim klimatskim uslovima. Do sada nismo imali nijedan udes na putu i čvrsto smo rešili da tako i ostane. Naši vozači u samoj selidbi, pakovanju i utovaru slabo učestvuju, te su uvek odmorni i spremni za vožnju.

  Selidbe zimi

   • Selidbe po hladnom vremenu moraju se isplanirati malo pažljivije od selidbi koje se rade leti naprimer. Ako se radi o velikoj distanci savetujemo Vam da sa pripremama počnete barem nedelju dana pre same selidbe. Proverite vremensku prognozu, pratite stanje na putevima i vesti. Odvojte toplu odeću da imate dok se ne raspakujete. Čuvajte svoje zdravlje, jer ono je najvažnije, i prehlada vam tokom selidbe najmanje treba. Obezbedite parking mesto što bliže ulazu u Vaš novi dom jer je zimi mnogo teže ručno prenositi stvari nego leti npr.

   • Adekvatno zaštite stvari, nameštaj i belu tehniku. Nećemo Vas opet daviti o tome jer smo sigurni da su vrapci već naučili koji je to materijal koji treba da koriste za pakovanje i zaštitu: kartonske kutije, puc-puc folija, streč folija, kartoni i ćebad. Više o pakovanju i zaštiti nameštaja i stvari pročitajte ovde.

   • Ukoliko imate decu možete im isplanirati mali raspust. Tokom same selidbe možete ih ostaviti na par dan kod bake i deke, tetke ili ujaka. Deca će uživati u slobodnom vremenu i tome što ne moraju da Vam pomažu, dok će rodbina biti srećna što su im deca napokon tu. A Vi ćete na miru moći da organizujete svoju selidbu.

  Kao što smo već rekli, zima ne bi trebala da nas ograničava. Ipak, postoje i neke ekstremne situacije, kao naprimer jaki vetrovi i snegovi, kada je najpametnije ostati u toplini svoga doma. Agencija za selidbe Alisa ima puno iskustva u selidbama po hladnom vremenu i profesionalne vozače koji se snalaze u svim uslovima. Iz tog razloga savetujemo Vam da nas pozovete, pa makar za savet, pre nego što se upustite u zimske avanture sa selidbama.