Selidbe sa decom

Selidbe Beograd

Porodične selidbe mogu biti zabava za celu porodicu. Pakovanje stvari često nas dovede do raznih predmeta koji bude lepe uspomene. Selidbe su momenat zbližavanja mnogim porodicama, jer prvi put počinju zajednički život na novom mestu. Deca mogu biti posebno uzbuđena zbog promene okruženja. Promene na svakoga drukčije deluju, a na vama je da se postarate da vaše dete selidbu podnese bez stresa i sa puno zabave.

Porodične selidbe

Tokom našeg višegodišnjeg iskustva imali smo priliku da selimo veliki broj porodica, sa decom raznih uzrasta. Sto ljudi – sto ćudi, to je već poznato, ali postoji nekoliko stvari na koje možete obratiti pažnju i olakšati selidbu detetu a samim tim i sebi:

   

   • Nemojte da pravite bauka od selidbe. Selidba za dete treba da bude zabavno a ne traumatično iskustvo. Na vreme obavestite dete o svojoj odluci i konsultujte se sa njim. Ako je odluka konačna dajte detetu vremena da se privikne, početno odbacivanje ideje je u potpunosti normalno. Skrenite pažnju detetu na sve nove pogodnosti novog mesta za život i objasnite mu zašto je potrebno da se selite.

   • Na vreme odradite sve potrebne pripreme za promenu škole ukoliko je to potrebno. Ukoliko ostajete u istom gradu možda ste odlučili da ne menjate školu, i vaše dete sigurno to podržava. Ukoliko ipak menjate školu, nemojte čekati zadnji dan kako bi ste se upisali u novu školu. Proverite da li u školi ima mesta i da i je baš ona najbolji izbor za vaše dete.

   • Napravite od selidbe avanturu. Od pakovanja stvari napravite igru a od raspakivanja takmičenje. Klinci uživaju u ovakvim stvarima pogotovo ako ih pustite da pobeđuju.

   • Napravite oproštajnu žurku. Pozovite komšije, decu iz ulice, decu iz škole i sve drugare da se oprostite od stare kuće. A zatim napravite malu žurku useljenja!

  Sa decom nije teško ali nije ni lako i vi to sigurno znate. Ovo je samo par trikova koje smo pokupili od roditelja i odlučili da podelimo sa vama. Nadamo se da će vam pomoći prilikom sledeće selidbe. Najbolji savet koji vam ipak možemo dati je da celu seldbu prepusitie profesionalcima i da pozovete 066/ 128 128, Alisa selidbe stiže kod vas!