Obezbedite svojim stvarima mesto u skladištu

Pitate se kome bi privremeno skladištenje stvari moglo da bude od koristi?

Zamislite sada sledeću situaciju. Vaš stan već dugo vapi za kompletnim renoviranjem i konačno ste obezbedili sva sredstva i odlučili se na taj korak. Ali, nažalost, niste među onim srećnicima koji u svom vlasništvu imaju dva ili više stanova. Gde ćete onda da smestite sve vaše stvari dok se vi bavite hoblovanjem, krečenjem, novim instalacijama? Kako da izvedete akciju renoviranja, a da pri tome sačuvate sav nameštaj i belu tehniku od prljanja i oštećenja?

Na svu sreću, postoji rešenje.

I odgovor je – skladište.

Ukoliko se nalazite u sličnoj situaciji ili ćete uskoro biti u takvoj poziciji, ovo je pravi tekst za vas. Ako niste među onima kojima su renoviranje ili selidba u planu u skorijoj budućnosti, pročitajte i vi ipak do kraja, nije na odmet da budete upućeni u različite mogućnosti koje se pružaju, a može da zatreba i nekome iz vaše okoline.

Iznajmljivanje magacinskog prostora

Dok ne dođe trenutak za uređenje vašeg kompletno renoviranog stana, važno je da pronađete odgovarajuće mesto za skladištenje stvari, koje je pri tom dovoljno veliko i bezbedno za svo vaše pokućstvo. Kada nađete potencijalni prostor, raspitajte se i koji je maksimalan vremenski period tokom kojeg možete tu čuvati stvari i da li postoji mogućnost produženja (u slučaju da se radovi u stanu prolongiraju). I ne zaboravite da pitate da li predmete možete da unosite i iznosite parcijalno ili morate sve odjednom. Kada se uverite da ste odabrali pravo mesto, možete da prionete na posao oko pakovanja.

Priprema nameštaja za čuvanje

Vaš nameštaj će u slučaju otpremanja u magacin i kasnijeg prenosa zapravo dva puta proći kroz proces utovarivanja, transporta i istovarivanja. Zato posebnu pažnju posvetite pripremi. Radi lakšeg rukovanja, prvo razmontirajte police, ormane, krevete, stolove i sve drugo što možete da rasklopite u delove. Od vitalnog je značaja i da svaki komad nameštaja i bele tehnike dobro zaštitite i smanjite rizik od oštećenja, a to ćete postići uz pomoć kartona, stiropora, streč folije i puc-puc folije.

Kada ste obezbedili nameštaj, možete početi sa pakovanjem ostalih stvari. Poželjno je da napravite spisak i da po njemu dalje delate. Imajte na umu da je prilikom pakovanja najvažnija dobra organizacija i na vaš spisak uvrstite i sledeće stavke:

  • Razvrstati stvari po kategorijama
  • Pripremiti kutije
  • Pakovati redom – sve sa jednog mesta i iz jedne prostorije, pa preći na sledeću
  • Kutije dobro zatvoriti i dodatno učvrstiti samolepljivom trakom
  • Obeležiti svaku i napisati šta se u njoj nalazi
  • Obavezno istaći ako je u kitijama nešto lomljivo

Koje kutije odabrati?

Pre nego što započnete pakovanje, važan korak je priprema kutija u koje ćete ređati svoje stvari. Niste sigurni koje da odaberete? Kartonske kutije su na neki način standard, jer su najzgodnije za sortiranje. U zavisnosti od toga koliko predmeta imate i koliko su kabasti, zavisiće i broj i veličina kutija za pakovanje.

Proces skladištenja

Prlikom samog postavljanja nameštaja i drugih stvari u magacin, vodite računa o tome kako je sve poređano. Najbolje bi bilo da se prvo smesti nameštaj, zatim druge kabaste stvari, a onda da se ređaju veće i manje kutije. I pazite, ako je u kutijama nešto lomljivo, obavezno ih ostavite za kraj i stavite ih na vrh, da ne bi ostale pritisnute na dnu. Na kraju, kada otpremite nameštaj u odabrani magacinski prostor, možete zdušno da krenete u akciju renoviranja, znajući da su sve vaše stvari na sigurnom.

Ukoliko zatrebate pomoć oko neke od navedenih stavki, ne ustručavajte se da pozovete Alisa selidbe. Jer, među uslugama koje nudimo upravo je i mogućnost iznajmljivanja magacinkog prostora za skladištenje robe, ali i kupovina kartonskih kutija raznih dimenzija i njihova besplatna dostava, kao i kombi i kamionski prevoz robe do skladišta i kasnije opet do željene adrese.