Kako da izbacite šut iz podruma i sa tavana?

Kako da izbacite šut iz podruma i sa tavana?

Organizovanje urednog i funkcionalnog doma nije ni malo lak posao.
Sa prostorom u kome živite još i izlazite na kraj. Šta je sa podrumom i tavanom?

Ne morate slediti Feng Šui da biste srećno živeli.
Ta filozofija je prezahtevna za naš mentalitet, tera vas da postavljate ležajeve pod čudnim uglovima i biljke tamo gde vam smetaju.
Jednu stavku bi ipak valjalo prihvatiti i usvojiti jer zaista donosi osećaju blagostanja u životnom prostoru.

Stare stvari i nered ometaju protok energije u domu

U našem srpskom mentalitetu postoji tradicionalna potreba čuvanja starih stvari za crne dane i za zlu ne trebalo.

Da li ste znali da stare stvari koje se ne koriste, nered i prljavština, pokvareni uređaji i okrnjeno posuđe privlače negativnu energiju i siromaštvo u dom.

Kada kupite novi komad nameštaja stari ne prodajete ili odvozite na otpad već ga odnosite u podsrum ili na tavan jer osećate strah da ga odbacite i nekako vam se čini da će vam na ovaj ili onaj način sigurno zatrebati.
U podrumu i na tavanu čuvate ogromne pakete starih novina koje ćete jednom sigurno prodati za reciklažu.
Na takvim mestima imate kartonske kutije pune patika i cipela koje vam neizostavno trebaju kada budete radili u bašti ili za pecanje ili prosto tek tako nek se nađe.

Bicikli koje ćete popraviti jednog dana kad budete imali vremnena, paketi stare odeće, ambalaža za zimnicu, igračke od onog vašeg malog dečkića koji sad već radi kao IT manager negde preko okeana…šta još imate u podrumu, na tavanu u garaži. Budite iskreni, ne znate ni sami i već odavno vas mrzi da zavirite u taj haotični prostor.

Ako ikada dođe taj dan da se nakanite i siđete u tu prašinu i paučinu i tamo provedete čitav dan, sami ćete se iznenaditi. Ne kažem da vam kroz glavu neće proći neke drage uspomene. Ipak, budimo iskreni, sve ono što nam je zaista značilo nismo odneli na tavan ili u podrum.
Takav jedan podrum ili tavan su kao rana koja nikako ne zarasta.

Bacite sve što niste upotrebili godinu dana

Zlatno pravilo urednog doma u kome pozitivna energija slobodno kruži je da se oslobodite svakog predmeta koji niste upotrebili celu godinu dana.

To važi i za odeću i okrnjene šoljice, stare šerpe ali i za sadržaj podruma, ostava, garaža i tavana.
U razvijenom svetu postoje dani kada se na ulicu iznosi sve što vam nije potrebno i poklanja se onima kojima će koristiti. Neki idu još dalje organizujući garažne rasprodaje.

Kako da izbacite šut iz podruma i sa tavana?

Dok ovo čitate dobićete želju da već sad krenete u raščišćavanje svojih nus prostorija. U sledećem trenutku ćete shvatiti da ste godinama unazad u podrum i na tavan samo odnosili a ništa iznosili.
Preveliki je to zalogaj za jednog čoveka. Za neke komade vam je potrebna i fizička radna snaga koju nemate. Najzad, kada se sav nepotreban sadržaj nađe na svetlu dana kuda sa njim. Čime da sve prevezete na deponiju?

Ono što Alisu – čarobnicu selidbe bez stresa izdvaja od drugih sličnih agencija je da smo mi uvek jedan korak ispred vaših potreba.


Imamo sve što je potrebno da vaš dom prodiše od podruma do tavana.
Imamo odgovarajući kombi ili kamionski prevoz za odvoz šuta na deponiju ili reciklažu.
Imamo fizičku radnu snagu, profesionalne fizicke radnike za sortirane otpada.

Vaš zadatak je da samo izdvojite vreme kako bi ste iskontrolisali da li se u toj gomili stvari ipak nije potkrala neka vaša uspomena ili antikvitet koji svakako morate izglancati i sačuvati za potomke.
Sav ostali šut i smece iz podruma i sa tavana Alisa agencija za selidbe jednim potezom čarobnog štapića seli na otpad.
A vi, uključite opuštajuću muziku, skuvajte kaficu i osetite kako pozitivna energija ponovo slobodno kruži vašim domom.
Pozovite nas telefonom na broj 066/128-128