Prevoz polovnih stvari preko granice

Prevoz polovnih stvari preko granice

Prevoz polovnih stvari preko granice ne mora da bude komplikovan. Prevoz polovnih stvari se uglavnom vezuje za međunarodne selidbe. Treba uvek dobro biti upoznat sa zakonima i propisima zemlje useljenja. Podrazumeva se naravno da se moraju ispoštovati i svi zakonski propisi država kroz koje se odvija tranzit. Upravo zbog složenije procedure i prikupljanja dokumentacije, ljudima je lakše da se oslone na agencije za selidbe. Naša agencija Alisa selidbe se više godina uspešno bavi i međunarodnim selidbama. Po povoljnim cenama ćemo obaviti prevoz polovnih stvari preko granice.
Većina administrativnih poslova vezanih za selidbe moguće je obaviti elektronski. Uprava carina je ta koja će dati najbolje odgovare na pitanja vezana za prevoz polovnih stvari preko granice. Mi kao agencija koja organizuje međunarodne selidbe takođe smo upućeni u sve propise koje je potrebno ispoštovati. Nećete imati problema sa prevozom polovnih stvari ukoliko se odlučite za naše usluge. Sam način pakovanja stvari se razlikuje kad je u pitanju selidba iz inostranstva ili iz Srbije u inostranstvo. Svaka pojedinačna kutija treba biti obeležena i posebno numerisana. Za svaku kutiju postoji spisak predmeta koji se u njoj nalaze. Ovo je veoma važno ispoštovati, dakle redni broj sa spiska mora se poklapati sa rednim brojem na kutiji.

Prevoz stvari preko granice

Prevoz stvari preko granice je najbolje prepustiti profesionalcima. Postoje naravno zakonski propisi koji moraju da se ispoštuju. Nije isto da li se stvari prevoze iz Srbije ili ulaze u Srbiju. U našoj agenciji se možete odlučiti za kamionski ili kombi prevoz. Kombi prevoz je definitivno najtraženiji prevoz kada su selidbe u pitanju. Mada ponekad je kamionski prevoz ipak bolja opcija. Kamionski prevoz odaberite ukoliko selite puno stvari na primer sav kućni nameštaj, belu tehniku… Ukoliko niste sigurni koji prevoz je najbolji izbor za vas, pozovite agenciju za selidbe Alisa. Mi ćemo sa zadovoljstvom izvršiti besplatnu procenu selidbe. Spisak popisanih stvari ako se radi o prevozu preko granice iz Srbije ka inostranstvu se predaje carinskim organima. Moramo napomenuti da za stvari poput knjiga, umetničkih predmeta, antikviteta nije dovoljan samo spisak. Morate imati dozvolu nadležnih institucija.

 Ovo su nadležne institucije od kojih se pribavlja specijalna dozvola, u zavisnosti od stvari koje prenosite:

  • * Dozvola Republičkog zavoda za zaštitu spomenika. Ona je potrebna ako preko granice prevozite stvari kulturnog, umetničkog i istorijskog značaja (bez publikacija)
  • * Dozvola Narodne biblioteke Srbije ako su u pitanju publikacije
  • * Dozvola Ministarstva kulture republike Srbije za trajni izvoz kulturnih dobara. Ona je potrebna i ako je u pitanju privremeno iznošenje.

* Dozvola Narodne biblioteke Srbije ako su u pitanju publikacije * Dozvola Ministarstva kulture republike Srbije za trajni izvoz kulturnih dobara. Ona je potrebna i ako je u pitanju privremeno iznošenje. Kada posedujete dozvole ovih nadležnih institucija na granici vam neće zahtevati sprovođenje carinskih postupaka.

Usluga prevoza stvari i robe preko granice

Usluga prevoza stvari i robe preko granice je veoma tražena vrsta usluga koju imamo u našoj ponudi. Stvari i roba koja se prevozi preko granice mora biti adekvatno spakovana i zaštićena. Naša agencija za selidbe ima sve što je potrebno za pakovanje od kartonskih kutija do zaštitne folije, selotejpa… Ukoliko se prevozi roba mora se voditi računa o tarifama. Mnoge države imaju posebne tarife za određene vrste proizvoda. Treba biti spreman na različite kontrolne procedure i zastoj na granicama. Svaka od zemalja poseduje posebnu listu proizvoda i robe na koje ima zabranu ili ograničen uvoz. Posebni uslovi uvoza i prevoza važe za lako kvarljivu robu to se podrazumeva.
Usluge prevoza stvari i robe preko granice podrazumeva kombi i kamionski prevoz prema državama u okruženju, kao i prema državama EU. S obzirom na to da se radi o međunarodnom prevozu, mora se poštovati procedura kod carinskih organa. Naša agencija obezbeđuje svu dokumentaciju u saradnji sa špediterskim kućama.

Prenošenje stvari preko granice

Prenošenje stvari preko granice podleže određenim carinskim propisima i procedurama. Po carinskom zakonu naši državljani koji se iz inostranstva vraćaju nakon dve godine neprekidnog rada imaju povlastice. Naime oslobođeni su od plaćanja uvoznih dažbina kada žele trajno da donesu svoje pokućstvo. Osim srpskih državljana ovo pravo imaju i strani državljani koji su dobili državljanstvo ili azil. Odnosno, oslobođeni su od plaćanja uvoznih dažbina na prenošenje stvari preko granice. Od dokumenata vam je potreban detaljan popis stvari koje se prenose preko granice.

Ako prenosite polovne stvari preko granice kada budete dolazili na odmor, ona će biti ocarinjena carinskom stopom od 10%. Limit procenjene vrednosti nameštaja, tehničkih uređaja i slično je 5.000 EUR. To je dakle limit ukoliko je naš državljanin proveo na radu u inostranstvu od 2-10 godina. Za one koji su radili u inostranstvu duže od 10 godina ne postoji limitirana vrednost za oslobađanje od carinskih dažbina prilikom selidbe u Srbiju.
Vodite računa o tome da selidbeni predmeti uvezeni uz oslobađanje carinskih dažbina služe isključivo ličnoj nameni. Oni se nikako i nipošto ne smeju otuđiti tri godine.

Selidbe i prevoz stvari i robe preko granice

Selidbe i prevoz stvari i robe preko granice nisu nimalo jednostavan zadatak. Svaka selidba podrazumeva promenu i manje ili više stresne događaje koji je prate. Ukoliko nas angažujete, bićete uvereni u profesionalnost bilo da se selite i dolazite u Srbiju ili se selite u inostranstvo. Specijalizovali smo međunarodne selidbe. Organizujemo prevoz, pakovanje, utovar, istovar, montažu nameštaja i demontažu. Vozači imaju ogromno iskustvo. Selidbe i prevoz stvari i robe preko granice je najbolje prepustiti agenciji za selidbe. U ponudi imamo kamionski prevoz, prevoz pikapom i kombijem. Sva naša vozila su redovno održavana i servisirana. Kao što smo već napomenuli najkomplikovaniji deo selidbe preko granice je pripremiti dokumentaciju.


 Neke zemlje imaju posebne uslove za ulazak teretnih vozila. Italija traži posebnu dozvolu koju je nemoguće dobiti pa selidbe u Italiju obavljamo putničkim kombijem koji nema prepreke da udje u zemlju. Ako je u pitanju veća selidba koristimo kombi i prikolicu do 1,5t nosivosti.
Za ulazak u Tursku takodje je potrebna dozvola koja se vadi u ministarstvu saobraćaja. Za razliku od italijanske dozvole, dozvola za Tursku se lakše dobija.

Kad su u pitanju veće selidbe a da ne bismo bili u pretovaru najčešće koristimo kombi i prikolicu
Kada se stvari i roba dopremaju u Srbiju, nadležna je Uprava carina. Ova uprava posluje pri Ministarstvu finansija. Glavni zakon koji se primenjuje je važeći Carinski zakon. Prvi dokument koji traže carinski organi Srbije je spisak predmeta domaćinstva. Potrebno je napraviti detaljan opis stvari, čak možete i sami napraviti procenu vrednosti. To sve overava špediter. Na osnovu ukupne vrednosti izvršiće se oslobađanje od uvozne carine. Naš zakon propisuje da maksimalna vrednost selidbenih stvari na koje se ne plaćaju dažbine iznosi 5000 evra po osobi. To znači da ako se useljava više članova porodice, svaka punoletna osoba može da napravi poseban spisak do 5000 evra i podnose zahtev.

Povoljan prevoz polovnih stvari preko granice

Povoljan prevoz polovnih stvari preko granice je moguć, ako se odlučite za usluge naše agencije. Povoljne selidbe su naša specijalnost i podrazumevaju kombinaciju usluga. Neko želi samostalno da popakuje sve polovne stvari koje treba preneti. Neko će celokupno pakovanje prepustiti radnicima iz agencije za selidbu. Naš tim radnika vam stoji na raspolaganju kad je u pitanju demontaža nameštaja. Imamo sve neophodne alate i svu moguću opremu za pakovanje.


 Kontaktirajte nas kako bi našli povoljnu opciju za prevoz polovnih stvari preko granice. Ukoliko se selite u inostranstvo, takođe ćemo ponuditi najpovoljniju uslugu:

  • Procenićemo nameštaj i lične stvari koje treba prevesti preko granice
  • Spakovaćemo sve polovne stvari koje želite da prenesete
  • Ako postoji potreba možemo privremeno skladištiti sve polovne stvari i nameštaj u našem magacinu
  • Carinimo nameštaj i lične stvari, i za iste obavićemo povoljan prevoz od vrata do vrata

Alisa selidbe je firma od poverenja i možete biti sigurni da će usluga koju pružamo biti maksimalno efikasna i isplativa.