Selidbe blog

Planiranje selidbe

Objavio: Selidbe Alisa | Mart 15, 2017

Selidbe su naša glavna specijalizacija, ali pored toga bavimo se i prevozom, skladištenjem, otkupom nameštaja i bele tehnike i otkupom kombi vozila. Ovaj put ipak ćemo se malo posvetiti selidbama i da vas još jednom uputimo u to kako funkcioniše jedna selidba.
Prilikom selidbe proverite sledeću list, ukoliko je potrebno ištampajte dalji deo teksta i čekirajte redom:

  1. Planiranje selidbe - Pripremite se za selidbu. Pobrinite se da uzmete dovoljno slobodnih dana, da imate materijal za pakovanje unapred spreman i da ste obavili pripreme za organizovanje prevoza. Sada je pravo vreme da se odlučite za agenciju za selidbe koja vam može u svemu tome pomoći.
  2. Pažljivo se spakujte - Pametno razvrstavajte stvari dok pakujete kako bi tokom raspakivanja imali manje posla. Na kutijama obeležite šta se unutra nalazi i da li je češto lomljivo. Takođe obeležite koja strana ide gore kako ne bi došlo do nepotrebnog prevrtana i tumbanja u kutijama. Kartonske kutije su zaista najbolja opcija za pakovanje svih vrsta stvari i odeće.
  3. Demontirajte i zaštitite nameštaj - Ukoliko za to ima mogućnosti demontirajte ormane, stolove, krevete, itd. Na taj način stvari će se lakše izneti i utovariti u prevoz a zatim i lakše istovariti. Sve komade nameštaja i bele tehnike zaštite puc-puc i streč folijom kao i raznim kartonima.
  4. Pripremite lični prtljag - To je uglavnom jedna torba sa svim neophodnim sitnicama kao što su lična dokumenta, lekovi, lična higijena, novac i vredne stvari. Ovde takođe možete spakovati i odeću za dan-dva u zavisnosti koliko traje selidba.
  5. Odaberite odgovarajući prevoz - Ukoliko ste iznajmili agenciju ovo ne treba da vas brine, ali ukoliko sami birate prevoz dobro razmislite. Da li vam je kombi dovoljno velik ili ce u kamionu ostati previše slobodnog prostora? Šta ako kamion ne može da prođe tom rutom u određeno vreme a vi samo tada možete? Da li uzeti kamion sa rampom ili nameštaj nije baš toliko težak, pa će i moći da se ubaci? Ovo su samo neka sitna pitanja koja će vam proći kroz glavu. Zato je za ovaj korak ipak najbolje iznajmiti agenciju i prevoz prepustiti stručnjacima.
  6. Napokon selidba! - Došao je i taj dan i polako krećete. Sve je spakovano, sve ste proverili, možemo da krenemo! Stigli ste do svojg novog stana i shvatili da kombi ne može da priđe ulazu zbog parkiranih automobila ispred ulaza. Eto jedan problem na koji niste mislili! Budite sigurni da ste pripremili svoj novi stan za vaš dolazak. Obavestite komšije, ili neka neko drugi to uradi za vas.
  7. Istovar i raspakivanje - Nakon uspešnog puta nameštaj i stvari istovarajte tako da sve stavljate u one protorije u kojima će u buduće stajati. Dakle mašina za sudove ide pravo u kuhinju, a ne u dnevnu sobu. Tako ćete sebi olakšati i skratiti raspakivanje.

Ovo jesu neke osnove svake selidbe, ali svaka selidba je drugačija i potrebno je proveriti drugačije stvari. Ukoliko niste sigurni kako ćete i šta ćete, ne ustručavajte se da pozovete Alisa selidbe!


Pozovite