Selidbe blog

Selidba firme - selidba poslovnog prostora

Objavio: Selidbe Alisa | Decembar 17, 2016

Selidbe poslovnih prostora


Beograd je grad velikih poslovnih mogućnosti i zato nije za čuđenje ni veliki broj kompanija, firmi i agencija, … Po našoj proceni skoro svaka treća kompanija tokom svog poslovanja promeni lokaciju. Selidba poslovnih prostora je poseban poduhvat i zahteva visok nivo organizacije. Selidba poslovnih prostora može podrazumevati selidbe kancelarijskog materijala ali i selidbe raznih mašina, vozila i pomoćne opreme. Iako na prvi pogled različite, za svaku vrstu selidbe poslovnih prostora važe sledeća pravila:

  • Pre početka selidbe potrebno je uraditi procenu selidbe. Šta se tačno prevozi, koja je težina, količina, ... samo su neka od pitanja na koja treba da date odgovor. Na osnovu ove procene nastavlja se dalje na sledeće korake.
  • Pakovanje i zaštita. Kao i kod svake selidbe, i prilikom selidbe poslovnih prostora potrebno je zaštiti to što prenosite. U zavisnosti od toga šta se prenosi bira se i način zaštite. Naprimer, dokumente je najbolje pakovati u kartonske kutije na kojima se obeleži sadržaj.
  • Ukoliko imate neki nameštaj poput radnih stolova i stolica, police, itd., demontaža tih stvari je logičan potez radi lakšg prenosa i pakovanja u prevozno sredstvo.
  • Na osnovu izvršene procene potrebno je odabrati prevoz za selidbu. Ukoliko je naprimer u pitanju selidba jedne kancelarije ili manje prodavnice, kombi prevoz će odratiti posao. Međutim za veće selidbe poslovnih prostora, poput selidba skladišta i magacina najbolje je odabrati kamionski prevoz.

Pozovite